مطلب زیر رو به دلیل ارتباطش با دین و مورمون ها که به نظرم مفیده به اشتراک گذاشتم.

سلامت و ناخوشی پرسش های مهمی را در مورد زیست شناسی و دین پیش می آورند. اولا آیا اعمال گروه های مذهبی بر تندرستی و بقای اعضای آنها تأثیر می گذارد؟ جواب مثبت است، و کلیسای عیسی مسیح قدیسان امروزی (که اعضای آن به مورمونها" معروف اند) مثل اعلای این امر است که کلیسا می تواند به نحو مطلوبی در سلامت اعضایش مؤثر باشد. ثانیا أبا گروه های مذهبی می توانند به شکلی واکنش نشان دهند که انزوای تولیدمثلی (یعنی منع روابط جنسی با افراد خارج از گروه) روی دهد، و عوامل ارثی به تمایز میان جمعیت های مذهبی مختلف بینجامد. جواب باز هم مثبت است، و وجود امراض ارثی گوناگون میان یهودیها گواه قدرت تنفری است که به لحاظ تاریخی شرطی شده و مانع ازدواج یهود با غیر یهود بوده است. وضعیت بهداشتی مورمونها و یهودیان بروشنی نشان میدهد که زیست شناسی سلامت و بیماری ممکن است محصول جلوه های اجتماعی الاهیات و اعمال شخص مذهبی باشد.
تأثیر رفتارهای بهداشتی: مورمونها فضایل زندگی بهداشتی در الاهیات و فرهنگ مورمون جایگاه ویژه ای دارد. مورمون ها از آغاز کودکی می آموزند که از سیگار کشیدن، مشروب خوردن و استعمال مواد محرک (مثل کافئین)، و پرداختن به فعالیتهایی که ممکن است به بدن آنها صدمه بزند، بپرهیزند. به همین ترتیب، رژیم غذایی و اجزای زندگی مثبت و سالم را در جماعتهای مورمون با دقت و دلسوزی به افراد می آموزند. وقتی کسی آمارهای بهداشت پوٹا، ایالت به اصطلاح مورمون آمریکا، را بررسی می کند، فواید زندگی براساس آن توصیه های دقیق را کاملا در می یابد. در ارتباط با بیماری های عمومی کشنده، یوتا با فاصله زیاد از ۴۸ ایالت به هم پیوسته آمریکا کمترین نرخ مرگ و میر را داشته است (اداره سرشماری ایالات متحده، ۲۰۰۰، بنگرید به جدول ۳۰۱)

این داده ها را می توان تا حدی روشن تر کرد و مثلا نشان داد که نرخ بیماری قلبی در میان مورمونها نسبت به همسالان غیر مورمون آنها یک سوم تا یک دوم است ( یگ، مکالخ، و لارسون، ۲۰۰۱)، البته این واقعیت را نباید از نظر دور داشت که یوتا بیشترین نرخ تولد، و بنابراین احتمالا جوان ترین جمعیت، را در ایالات متحده دارد. با این حال، دلایل بسیاری برای پذیرش این نکته در دست است که اعمال بهداشتی مورمونها ثمربخش بوده است.
مورمون ها نمونه عالی تأثیراتی هستند که ناشی از رفتارهای بهداشتی براساس اعتقادات مذهبی است. نظیر این نتایج را می توان در بین ظهوریون روز هفتم هم دید، گروهی که دیدگاه های آن از بسیاری جنبه ها شبیه دیدگاه های مورمونهاست. چون بسیاری از ظهورټون گیاه خوار کند، میزان سرطان روده بزرگ در آنها نیز بسیار کم است ( یگ و دیگران، ۲۰۰۱).

منبع:کتاب اسپلیکا

نقد از یونگ درباره روانشناسی دین

آزمایشی درباره روانشناسی دین

نظر فروید درباره مذهب

های ,مورمون ,ها ,مذهبی ,بهداشتی ,مورمونها ,های مذهبی ,زیست شناسی ,بهداشتی مورمونها ,مورمون ها ,سلامت و

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

پروژه و آزمایش پزشکی مشاوره و آموزش و اجرای برنامه بازاریابی( حرفه ای عملیاتی کاربردی) marketing plan عکسها و شعر های حجت فرهنگدوست مجله خانه هوشمند یادداشت های من شاهنامه صوتی پالامال چوبافرم، پارتیشن و مبلمان اداری فروشگاه اینترنتی سیتی کالا